Hlavní strana      Uzeniny      Jídla z brambor

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 29.5.2007

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Eintopf s klobásou vařený v Zepteru

4 větší brambory (podle velikosti porce)
1 pára klobásy
1 sáček mražené zeleniny (podle vlastního výběru)
2 velké cibule
sůl, pepř
koření (tymián, saturejka, bazalka, dobromysl)
sojová omáčka, kečup
1 zakysaná smetana
2 vejce 

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky.
Do hrnce Zepter naskládáme vrstvu brambor (1/3 dávky), osolíme, opepříme a ochutíme kořením podle vlastní volby můžeme volit i směsi koření (grilovaci, country, vegetu), pokryjeme částí nakrájené cibule, půlkou dávky zeleniny, nakrájenou nožičkou klobásy, osolíme, opepříme a okořeníme. Vrstvu opakujeme, pokapeme sojovou omáčkou a kečupem (ne moc). Na to dáme poslední vrstvu brambor a cibule, kterou mírně osolíme, opepříme, okořeníme a přidáme 2-3 lžíce vody. Hrnec přikryjeme poklicí a dáme vařit. Když ručička dosáhne zeleného pole, snížíme teplotu vaření a vaříme 25 minut. Hotový eintopf zalijeme rozmíchaným vejcem se solí a se zakysanou smetanou, necháme ještě 5 minut povařit, aby se udělala vajíčka.

  Nejpopulárnější blogy receptů