Hlavní strana      Uzeniny      Jídla z brambor

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 17.3.2008

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Francouzské brambory ze syrových brambor

8 brambor (2 brambory na porci)
sůl, pepř, majoránka nebo drcený kmín
1/2 kg uzeného nebo klobásy či kabanosu
1 větší cibule
1 malá plechovka hrášku
1/4 litru mléka
6 vajec
tymián

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Uzené nakrájíme, pokud máme klobásu nebo kabanos oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme a dáme na tuk orestovat. Z hrášku slijeme nálev.
Pekáč nebo remosku vymažeme tukem a naskládáme vrstvu brambor (1/3 dávky), osolíme, opepříme a trochu posypeme kořením (kmín, majoránka), dáme 1/2 dávky orestované cibule i s tukem, 1/2 dávky hrášku a 1/2 dávky nakrájené uzeniny. Vrstvu opakujeme a končíme vrstvou brambor. Pečeme v troubě tak 1 hodinu. Ochutnáme bramboru, jestli je hotová. V mléce rozšleháme vejce, sůl, tymián a nalijeme na brambory. Pečeme, až jsou vejce hotová a mléko je vstřebané.

  Nejpopulárnější blogy receptů