Hlavní strana      Uzeniny      Jídla z brambor

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 19.2.2008

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Hodolanský guláš

4 brambory
20-30 dkg kabanosu nebo pára klobásy
1 cibule
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
sůl, pepř
1 zakysaná smetana
mléko
bujón Karpatský nebo zeleninový
1-2 lžíce hladké mouky
2 vejce

Cibuli nakrájíme, lehce osmahneme, přidáme nakrájený kabanos nebo klobásku, lehce opepříme, orestujeme, podlijeme a dusíme spolu s 2 bobkovými listy a 4 kuličkami nového koření. Zvlášť uvaříme na kousky pokrájené brambory v malém množství vody s kostkou bujónu ( Karpatský, nebo zeleninový). Až jsou brambory skoro měkké, smícháme s uzeninou, zalijeme zakysanou smetanou s trochou zakvedlané mouky. Provaříme. Guláš má být hustší, ale nesmí to být kaše. Potřebnou hustotu zkorigujeme přidáním mouky nebo naopak mléka. Vyndáme koření, dochutíme trochou octa, mletého pepře případně i troškou cukru, aby nám chuť lahodila. Na talíři můžeme přidat  nasekané vařené vejce.

Podáváme s chlebem.

Nejpopulárnější blogy receptů  recept od Acryho z Fazolek