Hlavní strana Bezmasá jídla Jídla z brambor |
Vloženo 22.4.2009
|
|
Bramboráky1 kg syrových bramborsůl, pepř, majoránka, drcený kmín 1 cibule 1 dl mléka 2 lžíce hladké mouky 1 - 2 vejce 4 stroužky česneku strouhanka tuk na smažení
Oloupané syrové brambory nastrouháme na hrubém struhadle, 2 nebo 3 brambory nastrouháme na jemnějším struhadle.
Pokud brambory pustí vodu, tak ji vylijeme a ještě vymačkáme a vylijeme.
Na brambory nalijeme teplé mléko, aby nám těsto nečernalo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, vejce - pokud jsou malá dáme
dvě, osolíme, opepříme, přidáme trochu drceného kmínu, prolisovaný česnek, hladkou mouku,
majoránku, kterou promneme v dlaních a dobře promícháme. Pokud je potřeba dohustit, můžeme
přidat strouhanku.
Těsto dáme na pánev do horkého tuku, hromádku rozetřeme na pánvi na placku. Smažíme po obou stranách dozlatova. První bramborák
uděláme menší, ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Dosolíme nebo přidáme česnek,
případně majoránku a potom smažíme další bramboráky. |
||