Hlavní strana     Bezmasá jídla      Jídla z brambor

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 22.4.2009

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Bramboráky

1 kg syrových brambor
sůl, pepř, majoránka, drcený kmín
1 cibule
1 dl mléka
2 lžíce hladké mouky
1 - 2 vejce
4 stroužky česneku
strouhanka
tuk na smažení

Oloupané syrové brambory nastrouháme na hrubém struhadle, 2 nebo 3 brambory nastrouháme na jemnějším struhadle. Pokud brambory pustí vodu, tak ji vylijeme a ještě  vymačkáme a vylijeme. Na brambory nalijeme teplé mléko, aby nám těsto nečernalo, přidáme jemně nakrájenou cibuli, vejce - pokud jsou malá dáme dvě, osolíme, opepříme, přidáme trochu drceného kmínu, prolisovaný česnek, hladkou mouku, majoránku, kterou promneme v dlaních a dobře promícháme. Pokud je potřeba dohustit, můžeme přidat strouhanku. Těsto dáme na pánev do horkého tuku, hromádku rozetřeme na pánvi na placku. Smažíme po obou stranách dozlatova. První bramborák uděláme menší, ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Dosolíme  nebo přidáme česnek, případně majoránku a potom smažíme další bramboráky.

 Nejpopulárnější blogy receptů