Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 7.11.2005

Aktualizováno :
01.04.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuře ala bažant

1 kuře
10 kuliček jalovce
100 g slaniny
1 velká cibule
80 g másla
2 lžíce zakysané smetany
sůl

Kuře opereme a osušíme. Kuře vysypeme uvnitř i z venku utlučeným jalovcem a necháme 2 dny v chladničce uležet.
Třetí den jalovec z kuřete setřeme, kuře nasolíme, hojně protkáme slaninou. Kuře dáme do pekáče, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a pokapeme rozpuštěným máslem, které jsme smíchali se zakysanou smetanou. Upečeme dozlatova.

Podáváme s bramborovými knedlíky plněnými houbami opečenými brambory nebo vařenými brambory. Tradiční příloha je brusinkový kompot.

Nejpopulárnější blogy receptů    Záznamník zaměstnané ženy