Hlavní strana Drůbež |
Vloženo 4.1.2007 |
Kuře ala bažant po česku
1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
Kuře opereme, osušíme a naporcujeme. Porce kuřete protáhneme klínky slaniny, osolíme , opepříme a
pokud máme mleté koření na divočinu trošku posypeme. Do pekáče dáme cibuli nakrájenou na plátky,
divoké koření (jalovec, nové koření, bobkový list), snítku tymiánu a rozmarýnu, na to položíme porce kuřete,
které pokapeme rozpuštěným máslem a dáme na ně plátky slaniny a v horké troubě krátce zapečeme.
Potom podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme do měkka.
Když je maso měkké, porce vyjmeme a uschováme v teple, vyjmeme koření a plátky slaniny. Vhodná příloha: bramborová kaše, opečené brambory nebo vařené brambory a brusinkový kompot. |
|