Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 4.1.2007

Aktualizováno :
27.04.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuře ala bažant po česku

1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
100 g slaniny
snítka tymiánu a rozmarýnu
sůl, pepř
1 velká cibule
divoké koření:
3 kuličky jalovce a nového koření
2 bobkové listy
50 g másla
sklenka vývaru
1 lžíce hladké mouky

Kuře opereme, osušíme a naporcujeme. Porce kuřete protáhneme klínky slaniny, osolíme , opepříme a pokud máme mleté koření na divočinu trošku posypeme. Do pekáče dáme cibuli nakrájenou na plátky, divoké koření (jalovec, nové koření, bobkový list), snítku tymiánu a rozmarýnu, na to položíme porce kuřete, které pokapeme rozpuštěným máslem a dáme na ně plátky slaniny a v horké troubě krátce zapečeme. Potom podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme do měkka. Když je maso měkké, porce vyjmeme a uschováme v teple, vyjmeme koření a plátky slaniny.
Mouku rozmícháme ve vodě a nalijeme do šťávy od kuřete, provaříme a dochutíme solí. Porce kuřete přeléváme šťávou.

Vhodná příloha:  bramborová kaše, opečené brambory nebo vařené brambory a brusinkový kompot.

Nejpopulárnější blogy receptů