Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 5.1.2012

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Citrónové kuře

1 kuře nebo kuřecí stehna
1 citrón
majoránka, dobromysl, tymián
olivový olej
sůl, pepř
1 palička česneku

Omyté očištěné porce kuřete osolíme a trošku opepříme. Citrón dobře omyjeme, kůru pozor jen žlutou část) nastrouháme do misky. Přidáme majoránku, dobromysl, tymián, trošku osolíme, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Pokud máme, použijeme čerstvé koření. Pastu vetřeme pod kůži kuřete a zbytkem potřeme porci. Kuřecí porce dáme do pekáčku, přidáme rozkrojenou neoloupanou paličku česneku a pokapeme šťávou z půlky citrónu. Cákneme trošku vody.
Pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut při 180° C. Pečeme nejdřív asi 40 minut přikrytý, potom pečeme odkryté, aby kůže zezlátla. Podle potřeby podlijeme vývarem.

Podáváme s pečenými bramborami.

Nejpopulárnější blogy receptů