Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 8.6.2008

Aktualizováno :
04.03.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Jižanská kuřecí prsa

4 kuřecí prsa
sůl, pepř
šťáva z 1 pomeranče
4 lžíce sojové omáčky
3 stroužky česneku
olej
sušená bazalka

hladká mouka
2 lžičky grilovacího koření na drůbež

Marináda: Prolisovaný česnek vymícháme s olejem, nalijeme pomerančovou šťávu, dáme sojovou omáčku a rozemnutou bazalku, vše promícháme.

Kuřecí prsa bez kůže rozřízneme na větší plátek, jemně naklepeme (hranou ruky), nakrájíme na menší kousky, z obou stran osolíme a opepříme.
Prsa naložíme do marinády a necháme přes noc v chladu marinovat.
Druhý den smícháme hladkou mouku (množství potřebné na obalení) se 2 lžičkami grilovacího koření nebo koření na kuře. Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a obalíme v ochucené mouce. Restujeme na pánvi v dostatečném množství tuku.

Příloha: vařené brambory, pečené brambory nebo bramborová kaše.

Nejpopulárnější blogy receptů