Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 13.10.2008

Aktualizováno :
07.03.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kari kuře v houbové omáčce

4 porce kuřete
1 cibule
sůl, pepř
1 lžička kari koření
houby (čerstvé, mražené, zavařené, sušené)
1 smetana
1 lžíce hladké mouky

Porce kuřete osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Cibuli nakrájíme, dáme osmažit na tuk. Když je cibule sklovitá, vložíme porce kuřete a orestujeme. Přidáme houby, pokud máme sušené, tak je na chvilku namočíme ve vlažné vodě, podlijeme a dáme péct do trouby. Během pečení podléváme, aby se nám nepřipálily houby. Pečeme při 200°C asi 30 minut. Ve vodě nebo mléce si rozmícháme mouku a nalijeme ke kuřeti současně se smetanou. Dusíme ještě aspoň 10 - 15 minut. Podle potřeby dosolíme.

Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Nejpopulárnější blogy receptů    australská kuchyně