Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 6.6.2009

Aktualizováno :
01.04.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Krkonošské kuřecí maso

1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
sůl, pepř, rozmarýn
1 mrkev
1 menší celer
1 velká cibule
1 klobása
hrst sušených hub
vývar
jíška

Kuře opereme, osušíme a naporcujeme. Porce kuřete osolíme , opepříme a okořeníme rozmarýnem. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme najemno, orestujeme na tuku, na kterém současně orestujeme maso aby se zatáhlo, maso vyjmeme, k cibuli přidáme mrkev s celerem, opečeme, přidáme nakrájenou klobásu, namočené sušené houby, promícháme a vložíme maso, podlijeme vývarem a dáme přikryté péct. Když je maso měkké, zahustíme jíškou a ještě 10 minut provaříme.

Příloha:
vařené brambory, rýže, opečené brambory, bramborová kaše, šťouchané brambory.
 

Nejpopulárnější blogy receptů    recept od Helenky