Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 14.4.2006

Aktualizováno :
31.03.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Krupské kuře s bramboráčky

1 Kuře nebo 4 kuřecí stehna
150 g anglické slaniny
tymián
sůl, mletý pepř
kuřecí vývar
100 g žampionů nebo hub
1 smetana ke šlehání

Bramboráčky:
400 g syrových brambor
2 jablka
1 vejce
250 g polohrubé mouky
majoránka
sůl, pepř

Kuře rozporcujeme na menší porce, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Slaninu nakrájíme na malé kousky, necháme v kastrolu rozškvařit, můžeme přidat trochu oleje. Na tuku ze slaniny opečeme porce kuřete, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Čtvrt hodiny před dokončením přidáme žampiony (houby) nakrájené na plátky a dále dusíme.
Ke konci maso podlijeme smetanou a necháme projít varem. Pokud máme rádi hustší omáčky, vyndáme maso,  do smetany rozmícháme 1 lžíci hladké mouky a provaříme.

Bramboráčky:
Brambory a jablka oloupeme a nastrouháme. Přidáme vejce, sůl, mouku a vypracujeme těsto, které ochutíme pepřem a majoránkou. Na pánvi tvoříme placičky nebo smažíme v lívanečníku na dostatečném množství tuku.

Nejpopulárnější blogy receptů    recept z kalendáře