Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 15.08.2011

Aktualizováno :
04.02.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Medvědí řízek zapečený

750 g kuřecích prsíček
150 - 200 g anglické slaniny
250 g strouhaného sýra
2 cibule
koření Medvědí gril - pokud nemáme uděláme si směs koření:
rozmarýn, bazalka, šalvěj, mletý kmín, mletá paprika, sušený česnek, pepř
sůl

1 - 2 hrsti medvědího česneku
( můžeme nahradit plátky česneku)

Kuřecí prsa nařízneme a rozklepeme na řízek, osolíme a okořeníme. Zapékací misku vyložíme krájenou anglickou slaninou, dáme vrstvu okořeněných řízků a navrstvíme polovinu cibule pokrájenou na kolečka. Posypeme drobně nasekaným medvědím česnekem nebo plátky česneku a dále polovinou strouhaného sýra. Ještě jednou vrstvu opakovat a poslední dáme vrstvu sýra. Rukou namočenou ve vodě vrstvy zmáčkneme a necháme v chladu alespoň 2 hodiny proležet. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 30 minut přikryté a potom dalších 30 minut odkryté.

Příloha: vařené brambory, šťouchané brambory nebo pečené brambory.

       recept - Babčiny recepty