Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 7.4.2011

Aktualizováno :
24.06.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuře na leču

1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
1 cibule
sůl, mletá paprika
saturejka, bazalka
2 stroužky česneku
lečo (sterilovaný bez párku, mražený)
1 lžíce hladké mouky

Cibuli nakrájíme a dáme do pekáče. Kuře naporcujeme, osolíme, okořeníme saturejkou a bazalkou. Porce rozložíme do pekáče na cibuli, přidáme lečo, nakrájený česnek a dáme zakryté péct. Během pečení pokud je potřeba opatrně podlijeme. Před koncem pečení přidáme hladkou mouku rozmíchanou ve vodě, pečeme odkryté ještě aspoň 10 minut.

Podáváme s rýží, těstovinami, nebo špecle.

II. varianta z čerstvé zeleniny.

Místo leča dáme k porci kuřete nakrájená, oloupaná rajčata a nakrájenou papriku. Použijeme čerstvé koření. Pokud rajčata pustí moc vody, pečeme delší dobu odkryté, aby se voda vypařila.
Poznámka: Pokud nám nejdou rajčata oloupat, tak je krátce spaříme horkou vodou. Rajčata před ponořením do vařící vody nakrojíme ve slupce křížek asi 1 cm velký, ve vodě se pak naříznutá slupka nadzvedne a je jednoduché začít loupat.

Nejpopulárnější blogy receptů    Recepty Hunger