Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 3.2.2009

Aktualizováno :
24.06.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuře na víně

1 kuře nebo porce kuřete
3 cibule
sůl, pepř
slanina
tymián
5 bobkových listů
3 kuličky nového koření
3 dl červeného vína
1 lžíce worchestrové omáčky
1 lžíce hladké mouky

Kuře opláchneme, naporcujeme, porce osolíme opepříme a posypeme tymiánem. Kousek slaniny, tak 2 plátky, nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, přidáme 1,5 nahrubo nakrájené cibule, na to položíme porce kuřete, dáme bobkový list a nové koření, zasypeme 1 cibulí, zalijeme 2 dl vína s 1 lžící worchestrové omáčky a můžeme přidat lžičku medu. Přikryté dáme dusit do trouby na 200°C. Po 30 minutách kuře odkryjeme a pečeme dál.
Zatím si připravíme cibulovou zásmažku. Cibuli nakrájíme najemno a smažíme na tuku, až začne zlátnout zasypeme lžící hladké mouky a uděláme světlou zásmažku.
Kuře při pečení podlijeme zbytkem vína a trochou vody nebo vývaru. Po 20 minutách přidáme ke kuřeti zásmažku, pozor v pekáči musí být dostatek šťávy a zásmažku do ni vmícháme, aby se neutvořily žmolky. Pečeme ještě 10 - 15 minut.

Příloha - vařené brambory, pečené brambory, bramborová kaše, rýže.

Nejpopulárnější blogy receptů    Recepty Hunger