Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 2.2.2007

Aktualizováno :
14.02.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Nadívané kuře

1 kuře
máslo
sůl, koření na pečené kuře
3 rohlíky (nejlépe den starý)
mléko
1 vejce
100 g másla
sůl, muškátový oříšek
10 g slaniny
10 g anglické slaniny
kadeřavá petrželka

Kuře dobře omyjeme, osušíme a posolíme.
Připravíme nádivku. Nejdříve si připravíme máslo, které necháme v teple, aby změklo. Rohlík nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme mlékem, ne moc jen tak aby vsáklo do rohlíků. Máslo dáme do mísy, osolíme, nastrouháme trošku muškátového oříšku, přidáme žloutek a třeme, až se vše spojí a krásně se leskne. K máslu přidáme namočené rohlíky, nakrájenou slaninu a dobře promícháme. Pokud je to moc řídké, dohustíme strouhankou. Nakonec vmícháme sníh z bílku a jemně nakrájenou petrželku.

Rukou uvolníme kůži směrem od krku až ke stehnům a do uvolněné kapsy lžící plníme nádivku, přes kůži rukou nádivku upravujeme a dostáváme co nejvíc ke stehnům. Kuře položíme do pekáčku, posypeme kořením na pečené kuře, na prsa můžeme položit plátky slaniny, dáme kousek másla, podlijeme troškou vody přikryjeme pekáčem a dáme péct do předehřáté trouby. Během pečení poléváme vypečenou šťávou. Po 1 hodině pečení odkryjeme a pečeme aby zezlátla kůže.

Příloha - vařené brambory.

  recept podle maminky