Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 04.12.2009

Aktualizováno :
23.03.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Petrželové kuře

4 kuřecí prsa
sůl, pepř, mletý nebo drcený kmín
2 svazky petrželky
hladká mouka
1 kostka bujonu
200 ml smetany
2 kostky smetanového taveného sýra
sádlo na smažení

Omyté a osušené řízky lehce naklepeme, potom osolíme, opepříme, pokmínujeme, obalíme v hladké mouce a pak v nadrobno nasekané zelené petrželové nati. Opečeme z obou stran na sádle. Opečené porce přendáme do pekáče.
Do pánve přidáme zbylou petrželku vlijeme vodu, přidáme kostku bujonu, přivedeme k varu a potom nalijeme do pekáče. Na porce masa rozdělíme kostky sýra, zalijeme smetanou a v předehřáté troubě pečeme 3/4 hodiny.

Podáváme s vařenými brambory, pečenými brambory nebo rýží.

      časopis Překvapení - upraveno