Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 19.8.2015

Aktualizováno :
25.08.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuře piri piri

4 kuřecí stehna nevykostěná
1 červená paprika
1 žlutá paprika
6 snítek čerstvého tymiánu nebo sušený tymián
sůl, pepř
olivový olej

Omáčka piri piri
1 červená cibule
4 stroužky česneku
1-2 chilli papričky (papričky piri piri)
2 polévkové lžíce uzené sladké papriky
2 citróny
4 polévkové lžíce bílého vinného octa
2 lžíce worcesterové omáčky
velký svazek čerstvé bazalky
Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo, vhodíme ji spolu s oloupanými stroužky česneku do mixeru. Přidejte chilli papričky zbavené stopek, 2 polévkové lžíce papriky, kůru ze 2 citronů, šťávu vymačkanou z 1 citrónu, 4 polévkové lžíce bílého vinného octa, 2 lžíce worcesterové omáčky, trochu soli a pepře, velký svazek bazalky a trochu vody. Umixujeme do jemné omáčky

Kuřecí stehna lehce naklepeme. Postříkáme je lehce olivovým olejem, osolíme, opepříme a položíme kůží dolů na rozehřátou pánev. Opečeme spodní stranu dozlatova a porce obrátíme. Papriky nakrájíme na plátky a přidáme ke kuřeti na pánev. Do pekáčku nalijeme omáčku piri piri a přidáme porce kuřete s paprikou na ně dáme snítky tymiánu. Dáme do trouby a pečeme do měkka.

Příloha: vařené brambory,

Nejpopulárnější blogy receptů  kuchařka Jamie Oliver 30 minut v kuchyni