Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 19.2.2008

Aktualizováno :
25.08.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuře plněné

1 kuře
10 dkg česnekového boku nebo anglické slaniny
4 malé cibulky
1 nožička klobásy (ostravské)
1 malá hrst sušených hub
sůl
koření na kuře
máslo
1 lžíce hladké mouky

Kuře opláchneme, osolíme a posypeme kořením na kuře. Cibulky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, klobásu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Na plátek boku (slaniny) položíme kousek klobásy a cibuli, zamotáme a vložíme do kuřete. Takto vyplníme půlku dutiny. Houby namočíme ve vodě a krátce je v ní povaříme. Necháme vychládnout a vyjmeme z vody. Houby dáme do kuřete a doplníme dutinu závitky, otvor uzavřeme špikovací jehlou nebo párátkem. Pokud nám zbyli závitky, uvolníme kůži u stehen a vyplníme ho závitky. Stehna svážeme.
Kuře dáme do pekáče, polijeme vývarem z hub, podlijeme vodou a nahoru dáme kousky másla. Pekáč přiklopíme a pečeme při 200°C asi 1,5 hodiny Během pečení kuře poléváme vypečenou šťávou. Před koncem pečení odděláme horní pekáč a pečeme, až má kuře zlatou barvu přilijeme do pekáče vodu s moukou a pečeme ještě aspoň 10 minut.

Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Nejpopulárnější blogy receptů