Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 9.8.2006

Aktualizováno :
26.08.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuře po cikánsku

1 kuře
sůl, bílý pepř
máslo
1 stroužek česneku
tymián a bazalka čerstvá nebo sušená
2 červené papriky
2 zelené papriky
2 středně velké cibule
1 polévkovou lžíci rajčatového protlaku
cayenský pepř
režná nit

Kuře osolíme, opepříme, stehna svážeme režnou nití.
Kuře pečeme asi 75 min. při 200°C.
Zahřejeme 1 polévkovou lžíci másla a tím kuře během pečení potíráme a podléváme vodou. Stroužek česneku nakrájíme na jemné plátky. V polovině pečení posypeme kuře česnekem a malým množství tymiánu. Papriky  nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na plátky. Na másle dusíme cibuli až zesklovatí. Přidáme papriku a tymián. Po 5 minutách dušení zeleninu podlijeme 1/8 litru vody a přivedeme k varu, potom vmícháme kečup a bazalku. Znovu krátce povaříme a ochutíme podle potřeby solí a cayenským pepřem.
Kuře vyndáme, naporcujeme. Výpek vmícháme do zeleniny. Kuře podáváme na stůl ozdobené čerstvou bazalkou a s podušenou zeleninou.

Vhodná příloha: vařené nebo opečené brambory, rýže.

Nejpopulárnější blogy receptů