Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 26.2.2011

Aktualizováno :
26.08.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuře po zahradnicku

1 kuře nebo 4 kuřecí stehna
2 stroužky česneku
1 velká cibule
2 mrkve
1 petržel
200 g (kousek) celeru
150 g hrášku může být sterilovaný
4 dl kuřecího vývaru (i z kostky)
2 lžíce kečupu
sůl, pepř
mletá paprika sladká i troška pálivé
hladká mouka
tymián, dobromysl (oregáno)

Kuře zbavíme kůže, naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a obalíme ve hladké mouce. Do rozehřátého tuku vložíme rozkrojené stroužky česneku, osmažíme dohněda a potom vyjmeme.
Do tuku dáme porce kuřete s cibulí a orestujeme, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu. Vše za stálého míchání 5-10 minut opékáme, pak zalijeme vývarem, přidáme tymián i dobromysl a necháme na mírném ohni 20 - 30 minut vařit.
Občas zamícháme, aby se nám nepřipálila mouka. Pět minut před koncem vaření přidáme kečup a hrášek a podle potřeby dosolíme.

Podáváme s vařeným bramborem, noky nebo rýží.

Nejpopulárnější blogy receptů