Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 22.10.2004

Aktualizováno :
26.08.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuře pod peřinou

1 menší kuře,
1/2 kg mletého masa nejlépe bůčku
2  rohlíky pomleté na strouhanku
2 vejce
sůl, pepř, majoránku
petrželovou nať
menší cibuli
2 stroužky česneku
sladkou papriku,
vegetu.
1 dl mléka

Mleté maso dáme do mísy, nalijeme mléko, osolíme, dáme lžíci vegety, pořádně promícháme a necháme tak 1 hodinku v lednici odležet. Kuře omyjeme a rozkrájíme na menší kousky a vykostíme. Osolíme, posypeme sladkou paprikou nebo grilovacím kořením, dáme do vymaštěného pekáče.
K mletému masu dáme najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, vejce, strouhanku ze 2 rohlíků, koření (pepř, majoránku,papriku) a posekanou petrželovou nať, vše dobře promícháme a podle potřeby dochutíme. Směs vodorovně rozprostřeme na kuřecí maso trošku podlijeme vodou a dáme asi na hodinu péct do vyhřáté trouby.

Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

Nejpopulárnější blogy receptů     Marián Labuda v pořadu My rádi jíme