Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 3.11.2008

Aktualizováno :
01.09.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuře podle Marie Retkové

1 kuře nebo 4 stehna
sůl
1 střední pórek
2 cibule
hladká mouka
mléko
máslo
sojová omáčka
1 pomazánkové máslo bez příchutě

Kuře naporcujeme, kdo nemá rád kůži může ji stáhnout. Porce osolíme. Cibuli a pórek nakrájíme. V hrnci rozpustíme máslo. Na máslo dáme orestovat nejdřív cibuli a až je sklovatá, přidáme pórek, orestujeme, přidáme maso, osmahneme ho, aby dostalo barvu, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme. Když je maso měkké, odstavíme, maso vyndáme. To, co zůstalo v hrnci rozmixujeme, zalijeme mlékem ve kterém jsme rozmíchali mouku a provaříme. Vmícháme celé pomazánkové máslo a hojně postříkáme sójovou omáčkou. Provaříme a případně dosolíme. Do omáčky vložíme maso a ještě chvilku společně povaříme.

Vhodná příloha: Hrnkové knedlíky, dušená rýže nebo těstoviny.

Nejpopulárnější blogy receptů     kalendář Dámského klubu Frekvence 1