Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 26.7.2007

Aktualizováno :
06.04.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Kuřecí přírodní plátky v Zeptru

4 kuřecí řízky (prsa nebo vykostěná stehna)
grilovací koření
česnek
máslo
sůl

Pánev Zepter zahřejeme k zelenému poli. Zkontrolujeme teplotu tak, že do pánve kápneme několik kapek vody a když se kapky rozprsknou a vytvářejí na dně perličky, je pánev správně rozehřátá.

Plátky opatrně naklepeme, stačí rukou, potřeme rozetřeným česnekem a necháme asi 1 hodinu proležet, potom je osušíme papírovým ubrouskem. Plátky vložíme do předehřáté pánve a přitlačíme je vidličkou ke dnu. Pánev přikryjeme poklicí na 2-3 minuty, potom maso obrátíme. Za tu dobu se maso opeče a uvolní ode dna.
Řízky posypeme kořením, dáme na každý lžičku másla. Přikryjeme poklicí a necháme 2 minuty. Potom mírně podlijeme a děláme odkryté asi 2 minuty. Můžeme dosolit a dochutit kořením.

Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem a zelím z cukety nebo jinou zeleninovou přílohou.