Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 4.4.2011

Aktualizováno :
09.04.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Tatranské kuře

4 porce kuřecích prsíček
450 g žampionů nebo hub
2 větší cibule
1 pórek
1 kapie
plátky anglické slaniny
150 g strouhaného sýra
1 lžička Solamylu
kari koření
mletý zázvor
sojová omáčka
sůl
bramboráčky

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, přidáme namočenou škrobovou moučku - Solamyl,  trochu kari koření a mletého zázvoru, zakápneme sojovou omáčkou. Necháme aspoň hodinu odležet.
Připravíme si klasické těsto na bramboráčky a na lívanečníku usmažíme malé bramborové placičky.
Připravené maso zprudka opečeme na oleji. Vmícháme na kolečka nakrájenou cibuli a pŕek, plátky nakrájených žampionů, na proužky nakrájenou papriku. Osolíme, opepříme a orestujeme až cibule zesklovatí a udělají se houby, podle potřeby přidáme trošku vody.
Zapékací misku vymažeme tukem, na dno položíme usmažené bramboráčky, navrstvíme kuřecí směs a pokryjeme plátky anglické slaniny. Posypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zapékáme asi 25 minut

Na porci se počítá se 2 - 3 bramboráčky.