Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 14.3.2005

Aktualizováno :
02.09.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuře s bramborami pečené v alobalu

1 Kuře nebo 4 kuřecí stehna
800 g brambor
100 g slaniny
1 cibule
1 lžička sladké papriky, kmín
sádlo

Kuře rozdělíme na porce, osušíme, osolíme. Oloupané brambory nakrájíme na 0,5 cm plátky. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a cibuli na kolečka. Připravíme si 4 větší kusy alobalu. Každou porci děláme zvlášť. Alobal potřeme sádlem, doprostřed položíme plátky slaniny, na ni osolené a okmínované brambory a na ně položíme porci kuřete, posypeme mletou paprikou a nahoru dáme nakrájenou cibuli. Alobal dobře uzavřeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě 1 hodinu. Potom alobal opatrně rozevřeme, cibuli odděláme stranou a ještě 20 minut pečeme, aby stehno zrůžovělo. Alobal otvíráme opatrně, aby nevytekla šťáva.

Nejpopulárnější blogy receptů