Hlavní strana Drůbež |
Vloženo 14.3.2005 |
|
Kuře s bramborami a žampiónem pečené v alobalu
1 kuřecí stehno Kuřecí stehno osolíme a posypeme grilovacím nebo jiným kořením. Oloupané brambory nakrájíme na 0,5 cm plátky. Jeden plátek slaniny nakrájíme nadrobno, cibuli na obloučky, žampión na plátky. Připravíme si větší kus alobalu. Alobal potřeme sádlem a dáme na něj trošku pokrájené slaniny, na ni klademe plátky brambor, které posypeme vegetou a drceným kmínem, na ně dáme část pokrájené slaniny, žampiónů a cibule, takto skládáme vrstvy. Nahoru položíme kuřecí stehno na které dáme plátek slaniny. Alobal dobře uzavřeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě 1 hodinu. Potom alobal opatrně rozevřeme a ještě 20 minut pečeme. Alobal otvíráme opatrně, aby nevytekla šťáva. |
||