Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 14.3.2005

Aktualizováno :
02.09.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuře s bramborami a žampiónem pečené v alobalu

1 kuřecí stehno
brambory na jednu porci
2 plátky slaniny
1 střední cibule
sůl
grilovací koření
vegeta
drcený kmín
1 velký žampión

Kuřecí stehno osolíme a posypeme grilovacím nebo jiným kořením. Oloupané brambory nakrájíme na 0,5 cm plátky. Jeden plátek slaniny nakrájíme nadrobno, cibuli na obloučky, žampión na plátky. Připravíme si větší kus alobalu. Alobal potřeme sádlem a dáme na něj trošku pokrájené slaniny, na ni klademe plátky brambor, které posypeme vegetou a drceným kmínem, na ně dáme část pokrájené slaniny, žampiónů a cibule, takto skládáme vrstvy. Nahoru položíme kuřecí stehno na které dáme plátek slaniny. Alobal dobře uzavřeme a pečeme v dobře vyhřáté troubě 1 hodinu. Potom alobal opatrně rozevřeme a ještě 20 minut pečeme. Alobal otvíráme opatrně, aby nevytekla šťáva.

Nejpopulárnější blogy receptů