Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 12.3.2008

Aktualizováno :
13.10.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuře v rýži

4 kuřecí stehna nebo celé kuře
sůl
kari koření
4 šálky rýže (množství dáte podle vašich porcí)
8 šálků vody
1 cibule
1 menší plechovka sterilovaného hrášku
kousek másla

Kuřecí stehna nebo naporcované kuře osolíme a posypeme kari kořením. Rýži propláchneme vodou, smícháme s nakrájenou cibulí a scezeným hráškem. Dáme ji do remosky, osolíme, na ni dáme porce kuřete a zalijeme vodou v poměru 1:2, nahoru dáme kousek másla. Remosku zavřeme a pečeme do vstřebání vody a upečení kuřete, asi 1 hodinu.

Dělala jsem v remosce, ale klidně můžeme péct v pekáči, při pečení musí být přiklopený, jen konec necháme chvilku odkryté, aby kuře dostalo barvu.

Nejpopulárnější blogy receptů