Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 04.04.2011

Aktualizováno :
13.04.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Zapečení ptáčci

4 kuřecí stehna
1 vejce natvrdo
slanina
párek nebo kousek kabanosu
okurka
plnotučná hořčice
1 větší cibule
kousek másla
2 vejce
10 dkg sýra, může být i uzený

Kuřecí stehna vykostíme, kůži necháme, ale kdo ji nemá rád, tak ji stáhne. Kuřecí plátek osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí. Na plátek dáme ¼ vejce, kousek slaniny, kousek párku, cibule a kyselé okurky. Plátek zavineme a omotáme nití nebo zajistíme párátkem. Do pekáčku dáme kostičky slaniny (kdo nemá rád vynechá, zbytek nakrájené cibule na měsíčky, na to položíme závitky, které posypeme kořením, trošku podlijeme, na maso dáme plátky másla a přikryté dáme péct do trouby. Během pečení obrátíme, polijeme výpekem, podle potřeby trošku podlijeme vodou nebo vývarem. Ke konci pečení sundáme ze závitků niť, na závitky dáme nastrouhaný sýr smíchaný s vejcem a odkryté zapečeme dozlatova.

Podáváme s vařeným bramborem.