Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 29.4.2008

Aktualizováno :
29.10.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuřecí prsa s hráškem a cibulí

2 kuřecí prsa
2 lžičky solamylu
1 lžička zázvoru
špetka muškátového květu
2 lžíce sójové omáčky
1 větší cibule
1 konzerva sterilovaného hrášku
vejce
1 lžíce vína šao-sing nebo přírodní víno

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, posypeme 1 lžičkou solamylu, zázvorem, zakápneme sójovou omáčkou a dáme 1 vejce. Promícháme a necháme odstát.
Zatím si připravíme cibuli, oloupeme, překrojíme na polovinu a tu ještě překrojíme a krájíme tenké obloučky. Cibuli osmahneme na tuku do růžova, vyjmeme z tuku. Na rozehřátém tuku po cibulce orestujeme naložené maso. Pak přidáme cibuli, okapaný hrášek a zalijeme vínem ve kterém je rozmíchaný, zázvor, muškátový květ, sójovou omáčku, glutasol a solamyl. Podusíme a dochutíme solí, sójovou omáčkou a kdo má rád ostré může přidat chilli.

Podáváme s rýží nebo nudlemi.

Nejpopulárnější blogy receptů  recept z Čínské kuchařky