Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 28.2.2010

Aktualizováno :
13.10.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuřecí jambalaya

2 kuřecí prsa
2 nožičky paprikové klobásy
1 velká cibule
1/2 hrnku nastrouhaného celeru
3 stroužky česneku
1/2 lžičky mleté papriky
sůl, pepř, tymián, chilli
kečup
sklenka bujónu
worcesterová omáčka
naťová cibule

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Cibuli, česnek a klobásu oloupeme (pokud klobása nejde zbavit střeva tak to neřešíme), papriku zbavíme jádřince, opláchneme a vše nakrájíme. Kousek celeru nastrouháme na hrubším struhadle.
Na rozpálený tuk dáme orestovat cibuli, když je sklovitá vložíme nakrájená kuřecí prsa a ze všech stran opečeme, přidáme nakrájenou klobásu, papriku, nastrouhaný celer, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, chilli, tymián, zakápneme kečupem, krátce osmažíme a potom podlijeme vývarem. Dusíme 20 minut. Dochutíme trochou worcesterské omáčky a můžeme přidat sterilovanou kukuřici, jen přivedeme k varu a vypneme.

Podáváme s rýží a sypeme naťovou cibulkou.

Nejpopulárnější blogy receptů