Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 18.03.2013

Aktualizováno :
08.11.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuřecí řízek s cibulí

4 kuřecí řízky z prsou
2 cibule
sůl
hladká mouka
2 vejce
2 lžíce mléka
strouhanka

Kuřecí prsa nařízneme a v mikrotenovém sáčku opatrně naklepeme. Neklepeme moc na tenko, potom z obou stran osolíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, rozložíme na řízky překryjeme igelitem a opatrně ji do nich vklepeme paličkou.
Připravíme klasický trojobal. Do jedné misky/hlubokého talíře nasypeme hladkou mouku, do druhé strouhanku a ve třetí rozšleháme vejce se solí a trochou mléka nebo vody. Takto připravené řízky obalíme v hladké mouce tak, aby nám cibule co nejmíň opadala. Namočíme v rozšlehaném vajíčku a opatrně přendáme do strouhanky.Obalíme z obou stran, jemně přimáčkneme. Můžeme obalit i zbylou cibuli a osmažit.
Na pánvi rozpálíme tuk (olej nebo sádlo). Přibližně tolik, aby dosahoval do jedné třetiny řízků. Smažíme zvolna, každou stranu 4 - 6 minut dozlatova. Tuk musí být dostatečně rozehřátý, aby se ihned po vložení na pánev začal řízek smažit. Pokud by byl rozehřátý málo, vsákne se zbytečně velké množství do strouhanky. Hotové řízky položíme na okamžik na papírovou utěrku nebo ubrousek, vsákne se přebytečný tuk. Osušíme papírovou utěrkou i z druhé strany. Potom je z ubrousku sundáme, při delší době hrozí, že kousky papíru ulpí na řízku.

Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem maštěným máslem.

Nejpopulárnější blogy receptů