Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 17.03.2008

Aktualizováno :
08.11.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Kuřecí řízek s nivou

4 kuřecí stehna nebo řízky z prsou
sůl
10 dkg nivy
2 vejce
1 stroužek česneku
hladká mouka
strouhanka

Kuřecí prsa nařízneme a v mikrotenovém sáčku opatrně naklepeme. Pokud máme kuřecí stehna, tak je stáhneme z kůže a vykostíme. Řízky z obou stran trošku osolíme.
Takto připravené řízky obalíme v hladké mouce. Uděláme si těstíčko. Vajíčka rozšleháme a vmícháme nastrouhanou nivu a prolisovaný česnek, nesolíme, niva je dostatečně slaná. Obalíme v těstíčku a opatrně přendáme do strouhanky.Obalíme z obou stran, jemně přimáčkneme.
Na pánvi rozpálíme tuk (olej nebo sádlo). Přibližně tolik, aby dosahoval do jedné třetiny řízků. Smažíme zvolna dozlatova. Tuk musí být dostatečně rozehřátý, aby se ihned po vložení na pánev začal řízek smažit. Pokud by byl rozehřátý málo, vsákne se zbytečně velké množství do strouhanky. Hotové řízky položíme na okamžik na papírovou utěrku nebo ubrousek, vsákne se přebytečný tuk. Osušíme papírovou utěrkou i z druhé strany. Potom je z ubrousku sundáme, při delší době hrozí, že kousky papíru ulpí na řízku.

Podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem maštěným máslem.