Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 13.10.2008

Aktualizováno :
08.04.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Rizoto s kuřecím masem

Kuřecí maso pečené, grilované nebo vařené
sůl, kmín
1 cibule
1 stroužek česneku
grilovací koření nebo jiné koření
1 plechovka sterilovaného hrášku
1 lžíce kečupu
uvařená rýže

Na rizoto využijeme kuřecí prsa, která nám zůstanou z grilovaného nebo pečeného kuřete. Na rizoto není potřeba moc masa, dá se nahradit zeleninou a houbami. Cibuli najemno nakrájíme a dáme osmahnout na tuk. Když začne zlátnout přidáme nakrájené maso, nakrájený nebo prolisovaný česnek, lžíci kečupu, grilovací nebo jiné koření, krátce orestujeme, přidáme hrášek i s nálevem a ještě trošku vody. Provaříme, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme uvařenou rýži a prohřejeme.
K orestované cibuli můžeme přidat nakrájenou papriku, houby nebo mraženou zeleninu, prostě podle fantazie, chuti nebo co lednička dá.

Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem a dáme kyselou okurku.