Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 2002

Aktualizováno :
04.01.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Kuřecí soté s nivou

600 g kuřecí (krůtí) prsa
120 g šunky 
120 g cibule 
120 g žampiónů 
100 g nivy
1,5 dl  vývaru
olej 
5dl smetany
1 vejce
sůl, pepř podle chuti
Solamyl - škrob podle potřeby

Maso nakrájíme na tenké nudličky poté ho osolíme a opepříme, obalíme ve škrobu, přidáme jedno vejce a promícháme. Necháme uležet a zatím si připravíme omáčku. Nakrájíme cibuli na kostičky, šunku na nudličky, žampiony na plátky a nivu nastrouháme na struhadle najemno. Na rozpáleném tuku orestujeme cibuli, žampiony a šunku potom podlijeme vývarem a necháme tak 3 minuty povařit poté zahustíme škrobem který rozmícháme ve studené vodě a minutu povaříme. Naložené maso opečeme na tuku asi tak 2 minuty a vložíme do omáčky, celé pak krátkou chvíli povaříme, přidáme nastrouhanou nivu a šlehačku.  Dosolíme podle chuti.

Příloha: rýže, těstoviny, hranolky nebo opečené brambory.
Na talíři můžeme posypat sekanými mandlemi a zelenou petrželkou.