Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 15.03.2012

Aktualizováno :
06.01.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Kuřecí špíz na grilu

500g kuřecích prsíček
4 - 6 menších cibulí
kabanos nebo klobása
slanina nebo anglická slanina
olej
grilovací koření na drůbež
2 stroužky česneku

Kuřecí prsa dobře očistíme, opláchneme a osušíme. Maso nakrájíme na menší stejné kousky. Připravíme si marinádu. Do oleje (podle množství masa) dáme grilovací koření, prolisovaný česnek a promícháme. Marinádu nesolíme sůl je v grilovacím koření. Do marinády vložíme připravené maso, dobře promícháme, aby se marináda dostala rovnoměrně na všechno maso a dáme do chladna odležet, než si připravíme ostatní suroviny.
Slaninu nakrájíme na tenké plátky a potom na kostky maximálně do velikosti kuřecích kousků. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Kabanos nebo klobásku oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Připravíme si hroty na dřevěných špejlích. Na připravené špejle střídavě napichujeme naložené maso, slaninu, kabanos a cibuli, zakončíme masem a opatrně stlačíme, aby nebyly mezery.
Grilujeme na předehřátém grilu za občasného otáčení 8 až 10 minut, tak aby bylo maso dostatečně propečené i uvnitř.

Podáváme s chlebem, zeleninou a dresingy podle chuti. Náš oblíbený dresing.