Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 18.4.2012

Aktualizováno :
09.04.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Slepice na paprice

1 slepice
zelenina na vývar
       (mrkev, petržel, celer, cibule, česnek)
1 střední cibule
1-2 lžičky mleté papriky
sůl
smetana na šlehání
1/4 l mléka
1-2 lžíce hladké mouky

Slepici dáme vařit na vývar. Opláchneme ji a vložíme do hrnce se studenou vodou, osolíme, vložíme očištěnou zeleninu - 1 mrkev, 1 menší petržel, kousek celeru, kousek cibule, 3 stroužky česneku, celý pepř a vaříme. Pokud máme, tak ji vaříme v tlakovém hrnci. Až je slepice měkká, tak ji vyjmeme a necháme zchladnout, vývar scedíme.
Cibuli nakrájíme najemno, dáme na tuk osmahnout, až začne zlátnout, zasypeme ji mletou paprikou, jen krátce osmahneme a zalijeme 1/2 litrem vývaru ze slepice. Přivedeme k varu a potom do omáčky vlijeme mléko ve kterém jsme rozmíchali hladkou mouku a smetanu. Až přivedeme omáčku zase k varu, teprve zjistíme jak je zahuštěná, buď přidáme mouku, nebo přilijeme vývar. Podle potřeby osolíme a vaříme aspoň 30 minut. Zatím si obereme maso ze slepice.  Ke konci varu vložíme do omáčky maso, aby se prohřálo a podle potřeby omáčku dochutíme solí.

Podáváme s knedlíkem nebo noky.

Ze zbylého vývaru uvaříme polévku nebo můžeme vývar dát do mrazničky.

    Tak vařila paprikáš maminka