Hlavní strana      Drůbež

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 2002

Aktualizováno :
09.04.2016

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]   

NAVRCHOLU.cz

Slepice po arménsku

1 slepice
1-2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
40g rajčatového protlaku
1 pórek
1 menší cibule
mletá paprika
sůl
zelená petrželka

Slepici vaříme v menším množství osolené vody, aby byl silný vývar. Když je měkká, tak ji vyjmeme, maso obereme od kostí a nakrájíme na malé kousky. Vývar přecedíme. Pórek nakrájíme na větší kousky, osmažíme na másle, přidáme papriku, rajčatový protlak a 5 minut restujeme. Potom zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, který prošleháme aby nevznikly hrudky. Přidáme cibuli, petrželku a podle potřeby dosolíme. Vaříme aspoň 20 minut, tak aby nebyla cítit mouka. Do omáčky vložíme maso a ještě chvíli provaříme.

Podáváme s rýží, brambory nebo chlebem.