Hlavní strana      Houby

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 19.12.2008


Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Houbový kuba

1 hrst sušených hub nebo 500 g čerstvých hub
400 g krup č. 8 nebo 10
3 lžíce vepřového sádla
1 velká cibule
5 stroužků česneku
sůl, pepř
majoránka, drcený kmín

Kroupy uvaříme ve větším množství vody do měkka. Přebytečnou vodu slijeme a krupky omastíme lžící sádla.
Sušené houby předem namočíme ve vlažné vodě. Než se krupky uvaří, osmahneme na sádle nadrobno pokrájenou cibuli, až začne zlátnout přidáme předem namočené houby i s vodou, osolíme, okmínujeme a dusíme dokud houby nezměknou.Pokud máme čerstvé houby, dáme je na cibulku, osolíme, opepříme, dáme drcený kmín a dusíme až do odpaření vody.  Potom přidáme prolisovaný česnek a majoránku, krátce podusíme.
Podušené houby smícháme s měkkými kroupami, podle chuti ještě přisolíme. Vložíme do vymaštěného pekáče, poklademe kouskem sádla a zapečeme asi 20 minut v horké troubě.

Úprava krup.
Chceme-li zkrátit dobu varu, kroupy předem propláchneme, zalijeme vodou a necháme namočené nejlépe přes noc.
Vaříme je ve stejné vodě, ve které jsme je namáčeli, jinak je zbavíme vyluhovaných živin. Při vaření na nich musí být nejméně dvojnásobek vody, vodu nesolíme a je dobré přidat lžíci sádla nebo oleje.

Nejpopulárnější blogy receptů