Hlavní strana      Houby

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 17.2.2011


Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Houbová svíčková

500 g čerstvých hub nebo hrst sušených
100 g slaniny
1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru
1 cibule
sůl, pepř
4 kuličky nového koření
2-3 bobkové listy
jalovec ( nemusí být )
1 lžíce hladké mouky
2 dl mléka
2,5 dl šlehačky
ocet

Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, potom přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme a pak přidáme nastrouhanou zeleninu, krátce smažíme. Zaprášíme moukou, podlijeme mlékem osolíme, opepříme a dáme koření. Vaříme 20 minut, potom vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme.
Do omáčky vlijeme šlehačku, vložíme houby (pokud máme sušené houby, tak je předem namočíme v teplé vodě), pokud je příliš hustá zředíme mlékem, pokud je řídká dohustíme moukou a vaříme až jsou houby měkké. Před koncem varu omáčku ochutnáme, podle potřeby dosolíme a potom za varu okyselíme octem.

Podáváme s vařeným masem a bramborem nebo houskovým knedlíkem.

Nejpopulárnější blogy receptů