Hlavní strana      Hovězí maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 2003

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Hovězí ala Stroganov

700-800 g zadního hovězího masa
sůl, pepř
2 lžíce hladké mouky
1 větší cibule
3 lžíce oleje
1 dl bílého přírodního vína, vývar
2 lžíce rajčatového protlaku
100 g žampiónů, případně hrst sušených hub
1/8 l šlehané smetany
1 lžíce petrželové natě

Hovězí maso nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, lehce je naklepeme a potom nakrájíme na úzké proužky, které osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na dvou lžících rozehřátého oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka po všech stranách opékáme, až pustí šťávu. V ní pak maso chvíli dusíme, potom podlijeme trochou bílého vína a vývarem. Přikryté dusíme dále a podléváme podle potřeby dalším vývarem a vínem. V polovině dušení přidáme rajčatový protlak a na plátky nakrájené žampióny, které jsme předem podusili na lžíci oleje. Použijeme-li sušené houby, dáme je přes noc máčet do mléka. Když je maso měkké, přidáme šlehanou smetanu a ještě chvíli povaříme. Před podáváním přidáme do omáčky nasekanou petrželovou nať.

Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky, hranolky nebo pečené brambory.
Máme-li maso ze svíčkové nebo roštěnce můžeme připravit jako minutku.

Nejpopulárnější blogy receptů