Hlavní strana Hovězí maso |
Vloženo 2003 |
|||||
Hovězí ala Stroganov
700-800 g zadního hovězího masa Hovězí maso nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, lehce je naklepeme a potom nakrájíme na úzké proužky, které osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na dvou lžících rozehřátého oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka po všech stranách opékáme, až pustí šťávu. V ní pak maso chvíli dusíme, potom podlijeme trochou bílého vína a vývarem. Přikryté dusíme dále a podléváme podle potřeby dalším vývarem a vínem. V polovině dušení přidáme rajčatový protlak a na plátky nakrájené žampióny, které jsme předem podusili na lžíci oleje. Použijeme-li sušené houby, dáme je přes noc máčet do mléka. Když je maso měkké, přidáme šlehanou smetanu a ještě chvíli povaříme. Před podáváním přidáme do omáčky nasekanou petrželovou nať.
Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky, hranolky nebo
pečené brambory. | ||||||