Hlavní strana      Hovězí maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 19.9.2005

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Telecí nadívané ledvinkou

1 kg telecí pečínky s ledvinkou
10 dkg másla
sůl
3 dkg másla
vývar z kostí
1 lžíce hladké mouky

Maso opláchneme, potom z něho vykrojíme ledvinu a maso vykostíme. Vykostěné maso rozřízneme na plát, osolíme a do středu po délce plátu položíme rozkrojenou ledvinku, pak maso pevně svineme, nití (motouzem) spirálovitě dobře ovážeme a povrch závinu ještě osolíme. V pekáči rozpustíme máslo a závin na něm nejdříve po všech stranách opečeme. Potom k závinu přidáme nasekané kosti a podlijeme vodou. Vložíme do trouby a pečeme asi 90 minut. Maso poléváme vlastní šťávou a podle potřeby přiléváme vývar. Upečené maso vyjmeme a zbavíme niti. Ke šťávě přidáme máslo smíchané se lžící hladké mouky, osolíme, krátce provaříme a potom procedíme. Telecí závin nakrájíme na plátky. Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.

Příloha: bramborová kaše, dušená rýže, těstoviny a salát ze syrové zeleniny nebo kompot.

Nejpopulárnější blogy receptů