Hlavní strana      Králík

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 20.9.2005

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Králík na červeném víně

Králík asi 1,5 kg
2 cibule
2 mrkve, kousek celeru
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
1 větvička tymiánu a rozmarýnu
sůl, mletý pepř
7 dl suchého červeného vína
2 lžíce kremžské nebo plnotučné hořčice
2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
10 dkg slaniny
5 dkg másla
5 dkg hladké mouky
1 smetana ke šlehání

Králíka omyjeme, osušíme, rozdělíme na díly, osolíme, opepříme a dáme do mísy. Cibuli oloupeme, nakrájíme, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, přidáme do mísy k masu. Do mísy dáme neoloupaný česnek, bobkové listy, tymián, rozmarýn a zalijeme vínem, přikryjeme a dáme do chladna do druhého dne.
Králíka a zeleninu vyjmeme z marinády, necháme okapat, maso potřeme hořčicí.
Slaninu nakrájíme na úzké proužky, vypečeme v zahřáté pánvi. Vyndáme z pánve a dáme do pekáče.
V tuku ze slaniny opečeme maso po všech stranách dohněda a potom maso dáme do pekáče. Kostičky zeleniny a rajský protlak 5 minut osmažíme na tuku, zalijeme marinádou, zahřejeme a přidáme do pekáče k masu. Dusíme v předehřáté troubě při 180°C asi 1,5 hodiny. Maso vyjmeme, přikryjeme a dáme do tepla. Odstraníme stroužky česneku a koření. Změklé máslo smícháme s moukou, po kouscích vmícháme do omáčky, omáčku zjemníme smetanou, provaříme a potom dochutíme. Na talíři omáčku přelijeme přes maso.

Příloha - houskový knedlík, hrnkové knedlíky

Nejpopulárnější blogy receptů recept od Mirka Potěšila