Hlavní strana Králík |
Vloženo 25.3.2008 |
|
Králík na smetaně
1 králík
Králíka naporcujeme,
opláchneme osušíme. Slaninu si nakrájíme na klínky a porce protáhneme slaninou, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.
V kastrole, já dělám v remosce, rozpustíme tuk, do něho vložíme porce králíka a rychle je opečeme, potom přidáme nakrájenou cibuli a krátce orestujeme.
Pak k masu přidáme očištěnou zeleninu, přidáme koření a plátky citronu, podlijeme vodou nebo vývarem a asi 1 hodinu pečeme.
Při pečení maso obracíme a podle potřeby podléváme.
Upečené maso a koření vyjmeme. Zeleninu s výpekem rozmixujeme. Přilijeme mléko, v části mléka rozmícháme mouku. Asi 10 minut provaříme, zjemníme
smetanou, krátce provaříme, vlijeme karamel, okyselíme a dosolíme. Příloha - knedlíky, nočky, dušená rýže. | ||