Hlavní strana      Králík

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 10.12.2006

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Králík pečený na zelenině

1 králík
sůl, pepř
tymián
slanina
2 velké cibule
1 větší mrkev
1 petržel
kousek celeru - má být víc než petržele
3 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky

Králíka naporcujeme, opláchneme osušíme. Slaninu si nakrájíme na klínky a porce protáhneme slaninou, osolíme, opepříme potřeme prolisovaným česnekem (2 stroužky) a okořeníme tymiánem.
Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na obloučky, mrkev rozřízneme napůl a nakrájíme na obloučky, stejně nakrájíme petržel a celer. Pekáč vytřeme tukem (sádlo nebo olej) nasypeme polovinu cibule, mrkev, petržel, celer, nakrájený stroužek česneku, zbytek cibule, osolíme a na to položíme porce králíka na kterého dáme proužky slaniny. Trochu podlijeme vodou, pekáč přikryjeme druhým pekáčem nebo alobalem a dáme péct. Během pečení králíka obracíme, aby se rychleji upekl a nevysušil, podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem.
Když je maso měkké, sundáme pekáč (alobal), přilijeme vodu s moukou. Vrátíme do trouby a necháme šťávu provařit.

Příloha - vařené brambory, bramborová kaše.

Nejpopulárnější blogy receptů recept od táty