Hlavní strana      Králík

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 22.5.2010

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Smažený králík

4 stehna z králíka
sůl
2 vajíčka
hladká mouka
strouhanka
sádlo nebo olej

Jako dítě jsem měla nejraději smaženou přední nohu.Ta se smaží celá, nedá se vykostit. Zadní běhy částečně vykostíme a opatrně naklepeme, osolíme. Vejce osolíme, přidáme trochu mléka a pořádně rozšleháme. Stehna obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Pokud nám zbudou vajíčka můžeme ještě jednou namočit ve vejcích a obalit ve strouhance.
Anuše hodně používala sádlo. Jsem ráda, že se zase vracíme k surovinám našich předků.
Řízky vložíme do hodně rozehřátého sádla a potom zmírníme teplo a zvolna smažíme, aby se maso propeklo a nebylo uvnitř syrové.
Rada Anuše: Dáme -li maso do nerozpáleného sádla, napije se maso tohoto omastku a není dobré.

Příloha: bramborový salát vorařů, bramborový salát, bramborová kaše, vařený brambor

Nejpopulárnější blogy receptů Úsporná kuchařka Anuše Kejřové