Hlavní strana      Králík

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 12.3.2007

Aktualizováno :

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Smažený králík - tajemný

4 zadní běhy z králíka
tavený sýr
plnotučná hořčice
sůl, pepř
4 plátky cikánky
hladká mouka
2 vejce
strouhanka

Králičí běhy vykostíme, maso upravíme na plátek, osolíme, potřeme hořčicí, na to rozetřeme kousek taveného sýra a přikryjeme plátkem cikánské pečeně.
Takto upravené maso obalíme v hladké mouce, vejci, které jsme osolili, nalili trošku mléka (vody, piva) a rozšlehali a potom ve strouhance. Pokud máme dost vajíčka můžeme je obalit ve vejcích a strouhance ještě jednou. Pomalu smažíme v rozehřátém tuku.
Řízky vložíme do hodně rozehřátého sádla a potom zmírníme teplo a zvolna smažíme, aby se maso propeklo a nebylo uvnitř syrové.

Příloha: vařený brambor, bramborová kaše

Nejpopulárnější blogy receptů