Hlavní strana      Králík

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 2.8.2004

Aktualizováno :
26.08.2015

Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Španělský ptáček

4 zadní králičí stehna
sůl, pepř a plnotučná hořčice
4 kousky slaniny
2 párky
2 větší cibule
sterilovaná okurka
1 vajíčko, uvařené natvrdo
hladká mouka na obalení
1 lžíce mouky na zahuštění
1 kostka masoxu (nemusí být)

Zadní běhy vykostíme, paličkou naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, vložíme slaninu, na proužky nakrájenou cibuli, dílek okurky, půl párku a čtvrtku vajíčka. Naplněné plátky svineme, ovineme nití a obalíme v mouce.
Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku, přidáme ptáčky a ze všech stran je opečeme. Podlijeme je vývarem nebo vodou a přidáme masox, dusíme (já dělám v tlakovém hrnci) doměkka. Pokud je dusíme v kastrolu, obracíme a podléváme, aby se nepřipálily.
Měkké maso vyjmeme, přidáme trochu mouky rozmíchané ve vodě, naředíme, provaříme a dochutíme. Můžeme přidat zakysanou smetanu.

Příloha - rýže, vařené brambory nebo houskové knedlíky, hrnkové knedlíky.

Nejpopulárnější blogy receptů rodinný recept