50 dkg mletého masa
1 dl mléka
sůl, pepř
3 stroužky česneku
1/2 lžičky mleté papriky
1/2 lžičky drceného kmínu
trošku mletého nového koření
dobromysl nebo majoránka
slanina
2 velké cibule
1/2 hlávky zelí
8 brambor
Mleté maso osolíme, opepříme, dáme mletou papriku, vmícháme mléko a uložíme do chladna odležet.
Zatím si připravíme zelí. Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, osolíme trošku posypeme drceným kmínem, promícháme a necháme proležet.
Cibuli nakrájíme na půlobloučky. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky.
Doděláme maso. Do masa dáme, jemně nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, koření podle vlastní chuti (tymián, dobromysl, nové koření) a pořádně promícháme.
Pekáč nebo remosku vymažeme sádlem nebo vytřeme olejem. Na dno poklademe plátky brambor, osolíme, opepříme, posypeme částí cibule,
na to dáme půlku porce ochuceného masa, zakryjeme zelím, posypeme
zbytkem cibule a nahoru poklademe plátky brambor, které osolíme a trošku
pokápneme tukem. Pečeme až jsou brambory krásně zlatý.