Hlavní strana      Jídla z brambor      Mleté maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 20.9.2013


Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Zapečené brambory s mletým masem a zelím

50 dkg mletého masa
1 dl mléka
sůl, pepř
3 stroužky česneku
1/2 lžičky mleté papriky
1/2 lžičky drceného kmínu
trošku mletého nového koření
dobromysl nebo majoránka
slanina
2 velké cibule
1/2 hlávky zelí
8 brambor

Mleté maso osolíme, opepříme, dáme mletou papriku, vmícháme mléko a uložíme do chladna odležet.
Zatím si připravíme zelí. Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, osolíme trošku posypeme drceným kmínem, promícháme a necháme proležet.
Cibuli nakrájíme na půlobloučky. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky.
Doděláme maso. Do masa dáme, jemně nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, koření podle vlastní chuti (tymián, dobromysl, nové koření) a pořádně promícháme. Pekáč nebo remosku vymažeme sádlem nebo vytřeme olejem. Na dno poklademe plátky brambor, osolíme, opepříme, posypeme částí cibule, na to dáme půlku porce ochuceného masa, zakryjeme zelím, posypeme zbytkem cibule a nahoru poklademe plátky brambor, které osolíme a trošku pokápneme tukem. Pečeme až jsou brambory krásně zlatý.
 

Nejpopulárnější blogy receptů