Hlavní strana      Luštěniny      Mleté maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 16.11.2004


Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Chilli con carne

1/2 kg mletého masa
1 velká cibule
4 - 6 stroužků česneku
3 papriky - červená, zelená, žlutá
rajčatový protlak
1 konzerva červených velkých fazolí - 450 g
1 konzerva bílých velkých fazolí - 450 g
sůl, pepř, bobkový list
kořenící přípravek Chilli con carne od Kotanyi
Směs koření nahradíme:
1/2 lžičky chilli, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky oregána, 1 lžička římského kmínu

Rozpálíme olej a smažíme na něm nahrubo nakrájenou cibuli do sklovata, potom přidáme na proužky nakrájenou papriku a opečeme. Ztlumíme žár, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso a za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Potom maso osolíme, opepříme, nasypeme koření Chilli con carne, krátce opečeme 1-2 minuty, přidáme rajčatový protlak, bobkový list a zalijeme asi 1/4 l vody nebo vývarem a vaříme asi 30 minut. Nakonec přidáme scezené fazole a pokud je směs moc hustá zředíme nálevem z fazolí. Můžeme přidat sterilované žampióny i s nálevem.

Podáváme s chlebovými plackami nebo chlebem.

Nejpopulárnější blogy receptů