Hlavní strana Luštěniny Mleté maso |
Vloženo 16.11.2004
|
Chilli con carne
1/2 kg mletého masa Rozpálíme olej a smažíme na něm nahrubo nakrájenou cibuli do sklovata, potom přidáme na proužky nakrájenou papriku a opečeme. Ztlumíme žár, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso a za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Potom maso osolíme, opepříme, nasypeme koření Chilli con carne, krátce opečeme 1-2 minuty, přidáme rajčatový protlak, bobkový list a zalijeme asi 1/4 l vody nebo vývarem a vaříme asi 30 minut. Nakonec přidáme scezené fazole a pokud je směs moc hustá zředíme nálevem z fazolí. Můžeme přidat sterilované žampióny i s nálevem. Podáváme s chlebovými plackami nebo chlebem. |
|