Hlavní strana      Zelenina      Mleté maso

 
 Seznam dle kategorií

 Menu

 Koření

 Rady a nápady

 Povídání

 Doporučuji

 Návštěvní kniha

 Vloženo 31.7.2008


Ajina kuchařka
© 2001
[CNW:Counter]  

NAVRCHOLU.cz

Čufty v zelenině

50 dkg mletého masa
1 dl mléka
sůl, pepř
1 cibule
3 stroužky česneku
1 vejce
2 lžičky plnotučné hořčice
1/2 lžičky mleté papriky
1/2 lžičky drceného kmínu
zelené koření co zahrádka dá:
dobromysl, bazalka, saturejka, tymián, yzop
1 lžíce hladké mouky, hrst strouhanky

Posbíráme zeleninu, která nám na zahrádce vyrostla, nebo koupíme.
1 menší cuketu
2 cibule
2 papriky
4 rajčata
1 kedlubnu
1 malý květák nebo brokolici
trošku hrášku
5 stroužků česneku
čerstvé koření jako do mletého masa a vylepšit to můžeme žampióny

Mleté maso osolíme, opepříme, dáme mletou papriku, vmícháme mléko a uložíme do chladna odležet.
Zatím si připravíme zeleninu. Zeleninu omyjeme, případně oloupeme, nakrájíme, dáme do mísy, kde ji promícháme se solí a najemno nasekaným kořením a česnekem.
Cibuli nakrájíme na půlobloučky. Žampiony oloupeme a nakrájíme.
Doděláme maso. Do masa dáme, vejce, mouku, nasekané koření, najemno nakrájenou cibuli. prolisovaný česnek, strouhanku a pořádně promícháme. Uděláme válečky, obalíme ve strouhance nebo hladké mouce.
Čufty opečeme na tuku, vyjmeme a vložíme osmahnout cibuli, když je sklovitá přidáme žampiony a jen krátce orestujeme. Osmahnutou cibuli dáme do pekáče nebo remosky, přidáme zeleninu, promícháme a nahoru položíme čufty.
Nemusíme to dělat tak složitě, čufty můžeme dát na lehce vymaštěný plech, dáme do trouby lehce zatáhnout, pak zasypeme nahrubo nakrájenou cibulí, připravenou zeleninou a žampiony.
Podlijeme vodou,tak nějak přiměřeně, dáme do trouby a pečeme. Občas čufty obrátíme a podle potřeby podlijeme. Až to má všechno krásnou barvu a nádherně to voní máme hotovo.

Podáváme s bramborem, rýží nebo bramborovou kaší.

Nejpopulárnější blogy receptů